Dat kan.

Want onze TRIS Cloud-oplossing (in samenwerking met onze technologiepartner Oracle) is te vergelijken met Fort Knox. Dat moet wel, als de CIA een van je klanten is.

Tony Vertenten, CTO Intris: “Oracle kan het zich gewoonweg niet veroorloven om gehackt te worden. Ze hebben gigantische bedragen geïnvesteerd in beveiliging en daar kunnen onze klanten mee van profiteren.

In de Oracle Cloud zit alles: zowel de servers, de toegang tot het internet en alle beveiligingen. En die zijn allemaal van een zeer hoge kwaliteit, het neusje van de zalm.

Ook de fysieke beveiliging is indrukwekkend: ze hebben drie aparte datacenter die minstens 100 km van elkaar werden ingeplant en ingericht zijn als bunkers. Bovendien bestaat ieder onderdeel van de machine in drievoud.

Wat de toegangscontrole betreft: de hoogste beveiliging is daar de standaard. Alle toegangen zijn geïsoleerd en afgesloten en dat wordt allemaal heel sterk gecontroleerd.”

Die Cloud, daar zit mijn concurrent ook in. Wat als hij aan mijn gegevens kan?

Tony Vertenten: “Dat is onmogelijk. Oracle encrypteert alles van zodra het in de Cloud wordt opgeslagen. De sleutels om dit te ontcijferen beheert Oracle zelf en geloof me: ze zijn ontzettend sterk beveiligd.

Bovendien heeft Intris ervoor gekozen om elke klant een aparte Cloud-omgeving te bezorgen.

De Cloud van de ene klant is volledig gescheiden van de Cloud van de andere klant. Ze hebben elk hun eigen virtuele machine en database; er wordt niets gedeeld.

Zo’n burcht, dat zal wel wat kosten …

Tony Vertenten: Oracle heeft daar inderdaad enorm veel in geïnvesteerd en doet dat nog steeds: in hardware, in security, in kennis en expertise, maar onze klanten moeten dat niet mee betalen.

Een Oracle Cloud-abonnement behoort tot de goedkopere van zijn soort. Zeker als je bekijkt wat er allemaal inbegrepen is.

Mensen vergeten ook vaak de meerkost van een server on premise. Niet alleen is die machine na 5 jaar verouderd, maar je hebt ook nog de kost van het onderhoud, de mensen die dat moeten monitoren …

Een Oracle Cloud ‘machine’ wordt voortdurend vernieuwd zonder dat dit een meerkost betekent voor de klant.

DUS

Zeer veilig
Altijd up to date
Uitstekende prijskwaliteit