De kans is groot dat de UK op 29 maart 2019 niet meer tot de Europese douane-unie behoort. Dit heeft onder meer tot gevolg dat er op jaarbasis een half miljoen meer douaneaangiften zullen gemaakt worden. Een half miljoen méér. En dat is nog maar een schatting.

Is uw douanesysteem daarop voorbereid?

Vanzelfsprekend kan u douaneaangiften maken van en naar de UK, maar bent u voorbereid op de bijkomende workload? Zou het niet veel eenvoudiger zijn indien de gestandaardiseerde, steeds terugkerende goederenflows zich automatisch en rechtstreeks aangeven bij de douane?

Hebt u een idee hoeveel tijd (lees: mankracht en kosten) u uitspaart door deze uniforme declaraties te automatiseren? En hoe u op deze manier uw declaranten kan inzetten voor complexe douaneaangiftes?

TRIS Smart Tower

Daarom heeft Intris binnen zijn Customs oplossing een tool ontwikkeld waardoor u tijd wint, fouten vermijdt en de data centraliseert in één systeem. Deze TRIS Smart Tower automatiseert alle repetitieve en monotone handelingen die ogenschijnlijk niet veel om het lijf hebben, maar toch belangrijk zijn. Eén verkeerde omzetting van het klantenorder naar de declaratie en u bent al gauw een paar uur kwijt. Om niet te spreken over een verkeerde facturatie van de btw en invoerrechten.

Vier opmerkelijke troeven

  1. Met het Workflowmanagementsysteem stelt de klant zelf zijn controlepunten in zodat het systeem de werkwijze van de klant kan opvolgen met de nodige alerts.
  2. TRIS Smart Tower leest de gegevens uit externe systemen (ERP, Exel, PDF, .xml), maakt in TRIS Customs een aangifte en stuurt deze naar de douane. Het ontvangen vrijgavebericht verwerkt hij automatisch binnen TRIS Customs.
  3. Vervolgens informeert hij een medewerker, de klant en een derde partij (bv. vooraanmelding van de container via APCS en Portbase) over dit vrijgavebericht.
  4. Daarna rapporteert hij, boekt de declaratie af en factureert aan de klant.

AEO-certificaat verlengd tot 2021

Intris is een van de weinige softwareaanbieders waarbij klanten rechtstreeks vanuit hun systeem kunnen communiceren met de douane in België en Nederland. Hiervoor behaalde Intris al in 2014 het AEO-certificaat.

Intris en WiseTech

Intris nv maakt deel uit van de Australische groep WiseTech Global. Deze beursgenoteerde organisatie focust voornamelijk op innovatie van de wereldwijde supply chains. Hij ontwikkelt en levert baanbrekende logistieke oplossingen die bekendstaan omwille van hun verregaande integratie, diepgaande compliancemogelijkheden en wereldwijd bereik.

Tot de klanten van WTG behoren meer dan 7.000 logistieke bedrijven, verspreid over meer dan 130 landen, waaronder 33 van de top 50 wereldwijde third party logistieke dienstverleners en 24 van de 25 grootste globale expediteurs.

Door toe te treden tot het wereldwijd netwerk van WiseTech Global biedt Intris zijn klanten een duurzaam toekomstperspectief: de significante innovatiecapaciteit die lokaal geïnvesteerd wordt zorgt ervoor dat alle schakels van de supply chain (inclusief douanemanagement) kunnen anticiperen op de snelveranderende samenleving.